Neurose dwi - Silver, Chung; Chung, Silver (Kuala lumpur : Cine Art Production House)
Dr. Omar, seorang doktor yang cukup dikenali dan disegani ramai. Disebalik kejayaan ini Dr. Omar juga mempunyai sebuah keluarga yang cukup sempurna, seorang isteri yang penyayang dan seorang anak lelaki yang taat dan patuh pada kedua orang tuanya. Dr. Rizal permata hati keluarga hati ini, dibesarkan dengan penuh kasih sayang dan kemewahan. Dia memiliki segala-galanya, berpendidikan tinggi dalam ijazah kedoktoran, sifatnya yang lembut dan tenang membuatkan dia mudah didekati, seorang doktor yang sabar menangani kerenah pensakit-pesakitnya dan memiliki seorang gadis yang amat memahami diri dan jiwanya. Mereka terlalu menyintai dan memerlukan. Namun disebalik semua ini kehidupan Dr. Rizal mula berubah, setiap insan-insan yang rapat dengannya diganggu dan dibunuh. Keadaan ini amat menghantui dirinya, keadaan menjadi semakin teruk, bermula dengan rakan baik, teman wanita, pesakit Dr. Rizal malahan bapanya juga cuba dibunuh. Dr. Rizal dibayangi dengan pembunuhan demi pembunuhan. Episod pembunuhan ini membuatkan Dr. Rizal dalam ketakutan dan tertekan.
Penyunting, Alex Ng ; muzik, Steven Yap ; jurukamera, Sallehuddin ; penulis skrip, Lim Chen Chen
Pelakon: Badrul Muhayat, Farisha Irwayu, Zamarulhisyam, Jalaludin Hassan, Dian P. Ramlee
Keywords: Murder in motion pictures; Death in motion pictures