Kemahiran belajar - Sistem Televisyen Malaysia (TV3) (Kuala Lumpur : Sistem Televisyen Malaysia (TV3), 1995)
Kemahiran belajar siri 1 ini merangkumi tiga bahagian:- Kemahiran belajar 1: merangkumi strategi asas untuk mencapai kejayaan yang cemerlang dalam pelajaran ; Kemahiran belajar 2: tumpuan terhadap cara-cara mengulangkaji pelajaran, kepentingan mewujudkan hubungan baik antara pelajar dengan guru dan cara-cara untuk menangani setiap masalah yang timbul ; Kemahiran belajar 3: dikhususkan kepada cara membuat nota belajar yang efektif, merangkumi nota biasa dan nota peta minda untuk mengulangkaji dan mengingat fakta dengan lebih mudah.
Copy available in DVD format
Penyampai: Dr. Shukri Abdullah
Keywords: Study skills; Learning ability