Ilham : dokumentari seni budaya Malaysia (Kuala Lumpur : Pustaka Cipta Sdn. Bhd., 2001)
Ilham ialah sebuah projek yang dijalankan sepanjang 2001 untuk merakamkan tokoh-tokoh utama seni dan budaya Malaysia. Idea, karya dan perjuangan mereka memberi makna kepada akal budi dan jati diri Malaysia hari ini dan esok
episod 1. Dato' A.Samad Said - episod 2. Profesor Muhammad Hj. Salleh - episod 3. Dato' Usman Awang - episod 4. Datuk Syed Ahmad Jamal - episod 5. Jimmy Lim Cheok Siang - episod 6. Hijjas Kasturi - episod 7. Tan Sri Prof. Emeritus Ismail Hussein - episod 8. Krishen Jit - episod 9. Ramli Ibrahim - episod 10. Datin Azanin Ezane Ahmad - episod 11. Redza Piyadasa - episod 12. Ibrahim Bachik - episod 13. Jaafar Taib
Jilid 1 (Dato' A. Samad Said) rosak
Keywords: Artist -- Biography -- Malaysia