Serunai melody through the ages - Khairudin Hj. Shabudin (Kuala Lumpur : Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia, 1987)
Sebuah dokumentari mengenai seni kraf di Malaysia memaparkan hasil-hasil kraf negara disamping ketokohan pembuatnya dan teknik-teknik pembuatan secara tradisional.
Script, Misroni Sulaiman.
Narrator: Geoffrey Nude Nicholson.
Keywords: Musical instruments -- Malaysia; Malays -- Malaysia -- Music