Jejak-jejak pejuang : profil tokoh pejuang negara (Kuala Lumpur : Naharuddin Haji Ali, 2000)
Terdapat 27 profil tokoh pejuang negara
jilid 1. Tan Sri Hajjah Zainon - jilid 2. Tun Temenggong Jugah a/k Barieng - jilid 3. Tun Abang Haji Openg - jilid 4. Tuan Hj. Abdul Rahman Hj. Talib - jilid 5. Tun Sri Pendita Hj. Zainal Abidin Ahmad (Za'aba) - jilid 6. Tan Sri Mohd Khair Johari - jilid 7. Tan Sri Senu Abdul Rahman - jilid 8. Tan Si Datin Paduka Hajjah Kontik Kamariah - jilid 9. Tan Sri Hajjah Aishah Ghani - jilid 10. Tuan Hj. Kamaludin Muhammad (Kris Mas) - jilid 11. Dato Ahmad Badawi Abdullah Fahim - jilid 12. Tan Ari Syed Jaafar Albar - jilid 13. Puan Hajjah Anjah Ariff - jilid 14. Mejar (B) Ismail Babu - jilid 15. Dato Punch Gunalan - jilid 16. Tun Sardun Haji Jubir - jilid 17. Tun Mohd Fuad Stephens - jilid 18. Tan Sri Nik Ahmed Kamil - jilid 19. Tan Sri Hj. Mohd Ghazali Hj. Jawi - jilid 20. Tuan Hj. Abdul Samad Ahmad - jilid 21. Tan Sri Jeneral (B) Ibrahim Ismail - jilid 22. Abu Bakar Baginda - jilid 23. Tan Sri Syed Nasir Ismail - jilid 24. Tan Sri Bahaman Shamsuddin - jilid 25. Dato Hj. Wan Abdul Kadir Ismail - jilid 26. Dato Ishak Hj. Muhammad - jilid 27. Tan Sri Mohammad Yaakob
Jilid 10 (Tuan Hj. Kamaludin Muhammad (Kris Mas)) dan jilid 25 (Dato Hj Wan Abdul Kadir Ismail ) rosak
Keywords: Politicians -- Malaysia -- Biography; United Malays National; Organization -- Biography