Salam nusantara 3 Singapura - Abu Hassan Morad, 1957-; Yusof Darus (Kuala Lumpur : Layar Consult, 2000)
Meninjau perkembangan Singapura terkini terutama dibidang perdagangan, perkilangan, perpaduan kaum, pencapaian NGO, pertemuan ekslusif degan Presiden Singapura dan menemubual dengan Menteri dan Setiausaha Parlimen Kementerian Dalam Negeri
episod 1. Menghulur salam - episod 2. Nadi ummah - episod 3. Jamiyah Singapura - episod 4. Wajah baru - episod 5. Mercutanda - episod 6. Sentiasa dihati - episod 7. Berbilang kaum - episod 8. Daya penarik - episod 9. Penggerak ummah - episod 10. Semaian kasih - episod 11. Jati diri - episod 12. Mendaki kegemilangan - episod 13. Akhlak mulia
Copy available in DVD format
Suara latar: Mansur Abu Bakar, Ismail Kassim
Keywords: Islam -- Singapore; Islam -- Singapore -- History; Islam -- Singapore -- Social aspects; Islam -- Singapore -- Political aspects