Laluan sutera - Mohd Yusoff Darus; Ahmad Izhar Mohd. Noor (Kuala Lumpur : Layar Consult, 1999)
Rakaman perjalanan kumpulan pertama rakyat Malaysia menyusuri laluan sutera ke China. Laluan lagenda yang mempunyai kaitan dengan sejarah kedatangan agama Islam ke benua China. Laluan bermula dari Islamabad, Pakistan menyusuri lalaun darat Banjaran Karakoram untuk masuk ke negeri China
Copy available in DVD format
Suara latar, Mohd Yusoff Darus
Keywords: Islam -- History -- China; Islam -- History -- Pakistan; Muslim -- Social life and customs -- China; Islamic cities and towns