Tamadun Islam - Farihin A. Fattah ([S.l.] : Karya One Sdn. Bhd. [production company] ; Kuala Lumpur : Layar Consult Sdn. Bhd. [distributor])
Memaparkan aktiviti kehidupan sosial, ekonomi, budaya, pendidikan dan cara hidup masyarakat Islam di negara China, Uzbekistan, Turki dan Jordan.
pita 1. China - pita 2. Uzbekistan - pita 3. Turki - pita 4. Jordan - pita 5. Keindahan tamadun rohani.
Pita 1: Islam di China, Laluan Sutra, Masa depan Islam di China -- Pita 2: Islam di Uzbekistan, Satu Ikhtibar, Mereka yang mencipta sejarah -- Pita 3: Islam di Turki, Empayar Turki Usmaniah, ikhtibar sebuah empayar -- Pita 4: Jordan: bumi para nabi, jejak Rasul -- Pita 5: Keindahan tamadun rohani, kegemilangan yang diimpikan.
Copy available in DVD format.
Penerbit eksekutif, Pahrol Mohd Juoi ; penyunting, Rosli Mohammad ; skrip, Penal Skrip Karya One.
Suara latar: Ismail Kasim.
Keywords: Civilization, Islamic