Syarahan perdana pengajian Melayu III - Liang, Liji (UKM, Bangi : Pusat Teknologi Pendidikan, 1994)
Syarahan perdana pengajian Melayu III diadakan pada 29 Okt 1994, UKM anjuran Persatuan Pengajian Melayu Malaysia, Institut Alam dan Tamadun Melayu dengan kerjasama Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan Malaysia.
Keywords: Malay language -- History -- Addresses, essays, lectures; Malay language -- History